Изложба "Јасеновачке сузе"

У галерији Kултурног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у среду, 7. фебруара од 19 часова отвориће се изложба "Јасеновачке сузе" у организацији ученика Гимназије и Стручне школе "Светозар Милетић" у Србобрану. Улаз је слободан.

Изложба Руска емиграција и њихови потомци у Срему и Сремској Митровици

У галерији Kултурног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у четвртак, 25. јануара од 18 часова отвориће се изложба "Руска емиграција и њихови потомци у Срему и Сремској Митровици" у организацији Историјског архива Срем. Улаз је слободан.

Изложба слика Младена Ардалића "Ретроспектива"

У галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у суботу, 23. септембра од 18 часова отвориће се изложба слика "Ретроспектива" аутора Младена Ардалића. Улаз је слободан.

Младен Ардалић је рођен у Београду. Сликарством се бави још од малих ногу. Слика коју је насликао још у школским данима излагана је на светским изложбама дечијих радова. Младен је излагао своје слике на многим групним и самосталним изложбама у земљи и иностранству. Најдражи су му акварели, а цртеже доживљава као најснажнији начин изражавања. Радио је као професор друштвених наука у Осијеку до 1991. године. Данас ради и живи у Новом Саду и Темерину где активно игра и подучава тенис на својим теренима. Обожава спорт и шах. Пријатељства и дружења су му изузетно важна. Ожењен Јадранком, има двоје деце и троје унука.

35 година Вина продукције Стуартс галерије (1988-2023)

У галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у четвртак, 7. септембра од 18 часова отвориће се изложба посвећена 35-огодишњем деловању Вина продукције Стуартс галерије (1988-2023) колекционара и директора Вина продукције, Небојше Бошњака из Новог Сада.

Продукцијска кућа ВИНА се бави излагачком, издавачком и продуцентском делатношћу од 1988. године у Паризу. Основана првобитно као Галерија Цинé Фолиес, а ужа специјаност је била организација изложби и штампање каталога филмских плаката. Од 2002. године под именом Вина наставља са галеријском активношћу и организује изложбе и објављује каталоге и монографије. Од 2017. године наставља активност у Новом Саду у оквиру галерије СТУАРТС. За 35 година активности организовано је 74 изложби (8 музејских), и сарађивано са преко 50 сликара. Објављено је 38 каталога и 10 монографија. За изложбу у KЦ Темерин, поводом 35 година рада, одабрано је 14 сликара и 22 њихове слике.

Изложба икона "Светост уметности" аутора Драгана Миличића

У галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у петак, 25. августа од 19 часова отвориће се изложба икона "Светост уметности" аутора Драгана Миличића. Улаз је слободан.

Миличић Драган је рођен 1979. у Врбасу. Oдрастао у Бачком Добром Пољу. Школовао се у Новом Саду, где и завршава Академију уметности 2003. године у класи проф. Живка Ђака. Потом и магистрира на графичком одсеку 2006. године. Тренутно се бави ликовним и просветним радом у Новом Саду.

Изложба слика Милана Стојкова

У галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, 26. јуна од 19 часова отвориће се изложба "Славни синови равнице" аутора Милана Стојкова. Улаз је слободан.

Милан Стојков је poђeн 22. јануара 1955. г. у Сомбору, у познатој сликарској породици. У креативном окружењу било је логично да и најмлађи члан породице крене путем уметности. Свој таленат испољио је на два поља - у архитектури и сликарству. Након успешних младалачких сликарских почетака и прве самосталне изложбе (1972), окре- нуо се студијама архитектуре, а затим и професионалном раду у архитектури. Ипак, свој уметнички сензибилитет Милан је штедро примењивао и приликом пројектовања, тако да његови архитектонски објекти одишу сликарским осећајем за хармонију и композицију, никада отуђени од свог окружења. Милан Стојков је имао и неколико самосталних изложби својих архитектонских радова, за ту прилику уобличених у уметничку форму, а учествовао је и на више заједничких архитектонских изложби. Мада превасходно посвећен професији, и даље се бавио сликарством, у коме се занимао за скоро заборављену изворну технику иконописања на стаклу, која је у Сомбору имала скоро три столећа стару традицију. Током прошле године Милан Стојков се интензивније посвећује уметности и ствара опус од 14 слика „Краљеви Србије“, који је премијерно представљен у Белом двору у Београду, након чега су уследиле и изложбе у Народном музеју у Крушевцу, у Амбасади Србије у Будимпешти, у Народном музеју у Модри (Словачка), у Националној библиотеци у Братислави и у Народној скупштини Републике Србије у Београду. Овај oпyc представљао је нов приступ портретском сликарству историјских личности Србије, чији су ликови код Милана Стојкова нераскидиво везани са својим животним простором (задужбинама, дворовима, градовима или пределима). У овом маниру Милан Стојков ради почетком ове године и нов опус „Славни синови равнице“, у коме, на сличан начин, приступа ликовима 33 знаменита равничара, који су својим духовним, културним, просветним, политичким или научним дометима оставили дубок и видљив траг у повесници нашег народа.