Сремачко поетско-музичко вече


У галерији Културног центра општине Темерин, 02. фебруара 2018. године са почетком у 19 часова одржаће се Сремачко поетско-музичко вече у организацији Књижевне заједнице „Фрушка гора“.
Током вечери, након уводног представљања председнице Јанике Печи о досадашњој делатности Књижевне заједнице, поштоваоцима књижевности и културе обратиће се осам до десет чланова заједнице и уприличити пријатно поетско-музичко дружење.

Сусрет са читаоциама дневног листа Мађар Со


У петак, 26. јануара 2018. године у галерији KЦО Темерин у 19 сати одржаће се сусрет са читаоцима и промоција издања дневног листа Мађар Со.
Поред пригодног културног програма присутни ће имати прилике да поразговарају са члановима уредништва: Мартом Варју, главним уредником листа и новинарима Магдолном Нађ и Атилом Варга.
Сва издања се могу купити на лицу места.

Биоскопске пројекције у јануару 2018.

Пројекције филмова у Kултурном центру општине Темерин 22. јануара 2018. године:

- КОКО у 16 часова
- ЏУМАНЏИ у 18 часова
- ПАТУЉЦИ СА НАСЛОВНИХ СТРАНА у 20.30 часова

Kарте по цени од 250 динара могу се купити радним данима у просторијама Kултурног центра општине Темерин.

„Kincsem” - пројекција мађарског филма у Темерину

26. децембра 2017. године у 16.30 и у 19 часова у биоскопској сали Културног центра општине Темерин приказује се хит филм "Kincsem" мађарске продукције. После пројекције пресс конференција и сусрет са главном глумицом Андреом Петрик, која је родом из Темерина.

Изложба слика Виктора Зубка

У петак, 22. децембра од 19,00 часова у галерији Културног центра општине Темерин биће одржано отварање изложбе слика Виктора Зубка. Том приликом посетиоци ће имати прилику да погледају око четрдесет слика (техника уље на платну, акварел и пастел). Изложбу ће отворити председник Уметничког савета Културног центра општине Темерин Димитрије Коларевић.

Виктор Зубко је рођен 10. 11. 1949. године у Сибирском граду Чита (Русија). У Украјини је завршио Лавовску академију уметности у класи професора Данила Добусинског. На почетку своје каријере је радио као професор сликарства на одсеку за дизајн одеће у Институту за лаку индустрију у Лавову. Имао је 14 самосталних изложби у Украјини и Србији (Лавов, Београд, Нови Сад итд.), као и преко 100 групних у државама: Србија, Русија, Украјина, Јапан, Канада, Шпанија, Данска, Аустрија, Пољска и Мађарска. Био је учесник многобројних добротворних акција и ликовних колонија одржаних у Србији и Украјини. Тренутно живи и ради у Челареву.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.kctemerin.org.rs/vesti/programi#sigFreeIdfb18dbd03f

 

Новогодишњи концерт

Новогодишњи поклон концерт Општине Темерин у извођењу Драгице Радосављевић Цакане и певачке групе „Шара“ одржаће се 22. децембра 2017. у биоскопској сали Културног центра општине Темерин са почетком у 20 часова. Улаз је бесплатан.