73. годишњица ослобођења општине Темерин

У суботу 21. октобра 2017. године у организацији Субнор-а општине Темерин, Културног центра општине Темерин и Друштва српско-руског пријатељства, одржаће се 73. годишњица ослобођења општине Темерин.

Програм:

11.30 часова полагање венаца на споменик палим борцима и жртвама НОР-а
12.00 часова свечана академија у галерији Културног центра општине Темерин

 

Промоција књиге "Злочин у Сиригу 13. априла 1941. године"


У четвртак, 19. октобра са почетком од 18 часова у простору галерије Културног центра општине Темерин одржаће се промоција књиге „Злочин у Сиригу 13. априла 1941. године – генеза, симбол, последице“. На ову тему, говориће др Драго Његован, директор Музеја Војводине и др Милан Мицић, помоћник покрајинског секретара за културно наслеђе.

 

 

ЈАВНА РАСПРАВА

У петак, 13. октобра, у 18 часова, у простору галерије Културног центра општине Темерин одржаће се јавна расправа Програмског савета РТВ-а. Овом приликом грађани општине Темерин имаће прилику да се ближе информишу и сазнају више о функционисању јавног медијског сервиса. 

 

 

 

 

 

Трибина "Српска култура и дух самопорицања"

У Галерији Културног центра општине Темерин, у петак, 22. септембра са почетком у 18 часова одржаће се трибина „Српска култура и дух самопорицања“. О актуелном стању места српске културе у данашњици и афирмације српског културног идентитета говориће Саша Адамовић, историчар и Вања Вученовић, уредник интернет портала Српска аналитика.

Настави са читањем

Пољопривредни панел “Узгој и производња пасуља – стање и перспективе”

Поводом манифестације “Просто к'о пасуљ” 2. јуна 2017. године од 11,00 часова у галерији Културног центра општине Темерин организован је пољопривредни панел “Узгој и производња пасуља – стање и перспективе”. Присутнима су се обратили Ђуро Жига, председник општине, Ивана Митровић, директор Туристичке организације општине Темерин, као и стручњаци из поменуте области.

Трибина "Војвођанско питање у светлу српске политике и културе"

Предавање на тему "Војвођанско питање у светлу српске политике и културе" у простору Културног центра Општине Темерин одржано је 02. јуна 2017. године. Присутним посетиоцима своје ставове и размишљања пренели су: Алексић Мирослав, помоћник управника у Библиотеци Матице српске и Вања Вученовић, уредник интернет магазина “Српска аналитика”.

Настави са читањем

  • 1
  • 2