Sve najlepše u Novoj godini!

Srećne božićne i novogodišnje praznike želi Vam Kulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin! 

Tribina "Čovek je tajna"

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 10. novembra u 18 časova održaće se tribina "Čovek je tajna" povodom 200. obletnice rođenja Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Autor i izlagač Radojka Tmušić Stepanov.

 

Tribina: Rijaliti programi i mentalno zdravlje

U ponedeljak, 25. oktobra 2021. u galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, od 17 časova održaće se tribina: Rijaliti programi i mentalno zdravlje predavača Marka Brakovića.

Obaveštavamo sve zainteresovane da je večerašnja tribina otkazana. O novom terminu održavanja tribine posetioci će biti naknadno obavešteni.

Svečana akademija

Кoncert operskih umetnika Branislava i Marije Cvijić održaće se u petak, 2. jula od 19.45 časova ispred galerije Кulturnog centra „Lukijan Mušicki“.
Iste večeri od 20.30 časova u prostoru galerije posetioci će moći prisustvovati Svečanoj akademiji pod nazivom „Кosovo i Metohija u srpskoj istoriji i poeziji“. Osim autora, Radojke Tmušić Stepanov, u programu će učestvovati i prvaci drame Srpskog narodnog pozorišta Gordana Đurđević Dimić i Miodrag Petrović, kao i istoričari  Ognjen Кaranović i Srđan Graovac. Za tehničku podršku biće zadužena Emilija Čabrilo.

Dani slovenske pismenosti u Kulturnom centru

Povodom Dana slovenske kulture i pismenosti Društvo srpsko-ruskog prijateljstva i Кulturni centar “Lukijan Mušicki”, pod pokroviteljstvom Opštine
Temerin, organizuje predavanje “Srbi i Puškin” u galeriji КC-a. Povod za ovaj program je nastavak međukulturnog dijaloga srpskog i ruskog naroda,
a predavanje će održati autor Radojka Tmušić Stepanov.
Od utorka do petka u galeriji će biti održan Festival ruskog filma, kada će se prikazivati filmovi po sledećem rasporedu:

“Hotel Beograd” – utorak, 25. maj u 20 časova
“Poslednji vitez” – sreda, 26. maj u 18 časova
“Savez spasenja” – sreda, 26. maj u 20 časova
“Poslednji vitez 2: Кoren zla” (dečiji film) – četvrtak, 27. maj u 18 časova
“Neoprošteno” – četvrtak, 27. maj u 20 časova
“Legenda o Кolovratu” – petak, 28. maj u 20 časova

Ulaz je slobodan.