78. godisnjica oslobodjenja opstine Temerin

U ponedeljak, 24. oktobra u centru Temerina kod spomenika Slobode obeležiće se 78. godišnjica oslobođenja opštine Temerin. Polaganje venaca održaće se od 11 časova, a svečana akademija od 11.30 časova u galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin.

Predavanje dr Milosa Kovica "Velike sile i Srbi"

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin 23. septembra od 19 časova održaće se predavanje i promocija knjige na temu "Velike sile i Srbi" dr Miloša Кovića. Ulaz je slobodan.

Predavanje dr Radovana Kalabica "Poguban uticaj Engleza na Srbe"

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin 16. septembra od 19 časova održaće se predavanje na temu "Poguban uticaj Engleza na Srbe" dr Radovana Кalabića. U toku večeri biće održana i promocija autorove knjige "Uz pismo Кrleži od Marka S. Markovića". Ulaz je slobodan.

Manifestacija "Petru za Petrovdan"

U Etno-parku "Brvnara" u Bačkom Jarku, u ponedeljak 11.07. od 19.30h održaće se manifestacija "Petru za Petrovdan". U okviru programa, održaće se tribina na temu: "Kolonizacije Drvarčana u 20. veku". Predavač  je dr Milan Micić, generalni sekretar Matice srpske. Muzički program događaja upotpuniće Jarački Jarani. Ulaz je slobodan.