Izložba "Spektri"

Izložba "Spektri" Centra za promociju nauke biće otvorena u galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin u ponedeljak, 6. decembra sa početkom u 16.30 časova.

zložba Spektri posvećena je svetlosti – onoj koju vidimo, ali i onoj koju ne vidimo, ali nas svakodnevno okružuje. Izložba je nastala kao deo proslave Međunarodne godine svetlosti, u organizaciji UNESCO tokom 2015. godine, a kojoj se pridružio i CPN. Tokom izložbe imaćete priliku da zavirite u svet elektromagnetnih talasa.

Izložba pokriva oblast vidljivog dela spektra na koje reaguje ljudsko oko. Eksponati su smešteni u mobilne drvene kutije, koje podsećaju na velike prizme i stoje na dugačkim nogama. Među eksponatima koji su deo spektra posetioci mogu videti šta bi mogli da vidimo kada bi svetlost sadržala samo jednu boju.

Likovne radionice u galeriji KC "Lukijan Mušicki" Temerin

U galeriji KC “Lukijan Mušicki” Temerin, u subotu 27. novembra od 12 časova održaće se likovna radionica crtanja, slikanja, vajanja za decu predškolskog i školskog uzrasta (od 5 godina) i odrasle kreativce.

Radionice vodi mr likovni umetnik i pedagog Milica Zelenović. Za sve dodatne informacije i prijave za radionicu kontaktirati autorku radionice na sledeći broj telefona: 066/960-58-59.

Izložba "Studije likovnih elemenata" Tanje Repčak

U galeriji Кc "Lukijan Mušicki" Temerin, 22. novembra u 18 časova biće otvorena izložba "Studije likovnih elemenata" autorke Tanje Repčak iz Novog Sada.

Tanja Repčak je rođena 1991. godine u Novom Sadu gde završava srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ i akademske studije. Diplomirala je slikarstvo 2014. godine u klasi profesora Vlade Rančića kod koga 2015. godine završava i master studije slikarstva. Dobitnik nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad.

Izložba "Oaza ljubavi i mira" Danice Mihaljević

Izložba "Oaza ljubavi i mira" Danice Mihaljević biće otvorena 9. novembra u 18 časova u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu.

Biografija

Danica Mihaljević je rođena 1957. u selu Stubal, opština Blace. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Blacu. Višu školu za poslovne sekretare i menadžment završila u Sremskim Кarlovcima. Od 2018. ostvaruje svoj san iz detinjstva i ljubav prema slikanju upisom u Školu slikanja na kamenim pločama u Novom Sadu koju vodi Biljana Vukajlović Ristić. Slike je izlagala na četiri kolektivne izložbe. Ova izložba joj je prva samostalna. Živi i stvara u Novom Sadu.

Кonkurs za izlagačku sezonu u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin

Svi zainteresovani koji žele da izlažu u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin u 2022. godini, svoje prijave mogu dostaviti u periodu od 01.11.- 31.12.2021. godine na e-mail adresu:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kontakt osobe Milica Marčeta i Sanja Кosanović.

Uslovi konkursa:

1. Кonkurs je otvoren za sve umetnike iz svih oblasti umetničke delatnosti. Umetnici zadržavaju slobodu izbora teme i tehnike.
2. Umetnici konkurišu sa originalnim autorskim celinama.
3. Radovi treba da budu opremljeni za izlaganje.
4. Prijava treba da sadrži:
- molbu za održavanje izložbe
- kratku biografiju umetnika
- portfolio sa fotografijama radova i podacima (dimenzije, tehnika, godina nastanka, opis autorske celine)

5. Prijave na konkurs, uz prateću dokumentaciju, podnose se na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.