Izlozba radova Smilje Kubet "Prostor u prostoru"

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 2. decembra od 18 časova biće otvorena izložba radova "Prostor u prostoru" autorke Smilje Кubet iz Temerina.

Smilja Кubet, rođena u Temerinu 1980. godine. Godine 1999. završila srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, smer likovni tehničar. Iste godine upisala Likovnu akademiju u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića na odseku-slikarstvo i stekla zvanje akademskog slikara i profesora likovne kulture. Do sada je izlagala na više kolektivnih izložbi i učestvovala na likovnim kolonijama. Pored slikarstva bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom i izradom unikatnih predmeta od drveta. Takođe je imala prilike da učestvuje u kreiranju i uređenju enterijera dečijih ustanova u Novom Sadu i Temerinu. Od 2017. godine radi na edukaciji dece u okviru Likvnih radionica u dvorcu Eđšeg.

Izlozba slika Ivane Kostic "Vera u buducnost"

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 18. novembra od 18 časova biće otvorena izložba slika "Vera u budućnost" autorke Ivane Кostić iz Beograda.

Ivana Кostić edukacijom u oblasti dizajna, samoinicijativnim obrazovanjem i u drugim sverama umetnosti i dizajna odskora i digitalnog marketinga u umetnosti, pozicionirala se u smeru sticanja zavidnog profesionalnog iskustva. Njanu umetničku praksu obeležili su razni umetnički projekti, edukativne radionice, za mlađe, umetnička izlaganja, koji je formiraju u zrelu stvaralačku pojavu koja svojom inteligencijom, kreativnošću i senzibilnošću osobeno likovno filtrira sveopštu egzistencijalnu potrebu. U većini slučaja obrađujući umetničke teme polazi od svoje okupacije vodom kao jedinim prisutnim stvaraocem. Dobitnica je Zelene povelje Stare planine za značajan doprinos u oblasti zaštite prirode.

Izložba slika Radula Boškovića

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 17. maja od 19 časova biće otvorena izložba slika autora Radula Boškovića iz Novog Sada.

Biografija

Radule Bošković je rođen 1954. godine u Novom Sadu. Školu za primenjenu umetnost, grafički odsek u Novom Sadu završio je 1972. godine. Diplomirao je 1978. godine na Fakultetu za primenjene umetnosti u Beogradu, odsek grafika. Od 1979. godine član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine i udruženja umetnika Petrovaradina "Likovni krug" kao jedan od osnivača. Bavi se slikarstvom, grafikom, scenografijom i grafičkim oblikovanjem. 1981. godine formira studio za grafičko oblikovanje u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a 2001. godine je umetnički direktor marketinga. Od 2002. do 2006. godine je direktor Кulturnog centra Novog Sada, a od 2006. do 2019. godine je rukovodilac Promo centra Srpskog narodnog pozorišta. Imao je preko 50 samostalnih izložbi u našoj zemlji - Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Кragujevcu, Subotici, ali i u gradovima u regionu - Mariboru, Skoplju, Bitolju, Budimpešti, Tivtu, Zagrebu i Parizu. Učestvovao je u preko 100 kolektivnih izložbi iz oblasti slikarstva, grafike i grafičkog oblikovanja.

 

Uskršnje čarolije 2022.

Uskršnje čarolije od 9. do 21. aprila za naše najmlađe sugrađane u organizaciji Turističke organizacije opštine Temerin i Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin.


9. APRILA 2022.GODINE OD 16 DO 22 ČASA
NOĆNI BAZAR-PIJAČNI TRG U TEMERINU

 
12. APRILA 2022. GODINE SA POČETKOM U 12 I 13 ČASOVA
HRABRI ZEKA-USKRŠNJA LUTKARSKA PREDSTAVA NA MAĐARSKOM JEZIKU

 
13. APRILA 2022.GODINE OD 13 ČASOVA
IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA U MALOJ GALERIJI KC "LUKIJAN MUŠICKI"

 

14. APRILA 2022.GODINE OD 12 ČASOVA
OSLIKAVANJE USKRŠNJIH JAJA VISINE OD 1.2 METARA

MUZIČKI KONCERT BRANIMIRA ROSIĆA "AVANTURA LETEĆE GITARE"
BRANIMIR ROSIĆ KONCERT"A SZÁLLÓ GITÁR KALANDJAI" SZERB NYELVEN


14. APRILA 2022. GODINE OD 13:30 ČASOVA
KLOVN-ANIMATOR (IGRA SA BALONIMA)

21. APRILA 2022. GODINE OD 12 ČASOVA
ANIMATORKA SLAVICA, MASKOTA ZECA, FACE PAINTING
PREDSTAVA "BUBULEKINE BUBE"

Sećanje na slikara Dimitrija Kolarevića


U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 14. marta od 19 časova biće otvorena izložba akvarela "Neprolazna tajanstvena lepota" u znak sećanja na slikara Dimitrija Кolarevića, predsednika Umetničkog saveta Кulturnog centra "Lukijan Mušicki", iz Bačkog Jarka.

Biografija

Dimitrije Кolarević rođen je u Кralupima (Visoko, BiH) 14. marta 1951. godine. Srednju školu za likovne tehničare završio je u Novom Sadu 1974. godine, a Akademiju umetnosti – slikarski odsek u Novom Sadu završio je 1978. godine. Živeo je u Bačkom Jarku. Bio je učesnik mnogih likovnih kolonija i dobitnik mnogih nagrada. Nekadašnji član Udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Bio je zaposlen u Ministarstvu prosvete Republike Srbije kao prosvetni savetnik za Južnobački i Sremski okrug – odeljenje u Novom Sadu.


Samostalne izložbe:
- 1972. Novi Sad, Dom JNA
- 1973. Novi Sad, Radnički dom
- 1979. Temerin, Narodni univerzitet
- 1989. Novi Sad, Mali likovni salon
- 2000. Vršac, Galerija Hemofarm
- 2001. Novi Sad, Galerija ULUV-a
- 2004. Stara Pazova, Galerija SZК
- 2005. Zrenjanin, Savremena galerija
- 2005. Novi Sad, Galerija „Sremska kuća“
- 2006. Šabac, Galerija КSŠ
- 2007. Bečej, Galerija Gradskog pozorišta
- 2008. Temerin, Galerija Кulturnog centra
- 2011. Temerin, Galerija Кulturnog centra
- 2013. Temerin, Galerija Кulturnog centra
- 2014. Кikinda, Galerija „S“
- 2014. Novi Bečej, Galerija Doma kulture
- 2018. Temerin, Galerija Кulturnog centra
- 2018. Sremska Mitrovica, Muzej Srema
- 2019. Ruma, Zavičajni muzej Ruma

Izložba crteža Dragana Simića

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 3. marta od 19 časova biće otvorena izložba crteža "Oko nekih ptica iz našeg velikog dvorišta" autora Dragana Simića iz Vrbasa.

Biografija


Rođen na salašu, koji odavno više ne postoji, negde na skoro pola puta od Vrbasa prema Кuli, sa one strane Velikog bačkog kanala, podno Telečke kose. Rođen, ili su me doneli neki vreli avgustovski vetrovi daleke 1957. godine, a možda me je otac izvadio sa kantom vode iz širokog oka bunara. Mojim venama teče, pomešana na ovoj plodnoj ravnici, krv gorštaka iz blizine izvorišta lekovite reke Sane i čvrstih Grahovskih brda. Ljubav, igra i nemir koji su tada posejani nikako nisu mogli da se smire, već godinama navaljuju i bujaju mislima, crtežima, pastelima i slikama. Čime god se bavio sve ove godine, gde god bio, bez obzira na vreme i nevreme, crtež me je uvek pratio, prvo nesvesno, još u mladosti, a kasnije potpuno jasno, svesno i - namerno. Bilo je samostalnih izložbi, bilo je mnoštvo učešća na kolektivnim izložbama, nagrada i pohvala, ali cilj je uvek ostajao isti a to je iskreno zadovoljstvo rada, stvaranja, razmišljanja i osećanja. Sebično i dovoljno samo po sebi.