Izlozba radova Smilje Kubet "Prostor u prostoru"

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 2. decembra od 18 časova biće otvorena izložba radova "Prostor u prostoru" autorke Smilje Кubet iz Temerina.

Smilja Кubet, rođena u Temerinu 1980. godine. Godine 1999. završila srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, smer likovni tehničar. Iste godine upisala Likovnu akademiju u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića na odseku-slikarstvo i stekla zvanje akademskog slikara i profesora likovne kulture. Do sada je izlagala na više kolektivnih izložbi i učestvovala na likovnim kolonijama. Pored slikarstva bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom i izradom unikatnih predmeta od drveta. Takođe je imala prilike da učestvuje u kreiranju i uređenju enterijera dečijih ustanova u Novom Sadu i Temerinu. Od 2017. godine radi na edukaciji dece u okviru Likvnih radionica u dvorcu Eđšeg.

Izlozba slika Ivane Kostic "Vera u buducnost"

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 18. novembra od 18 časova biće otvorena izložba slika "Vera u budućnost" autorke Ivane Кostić iz Beograda.

Ivana Кostić edukacijom u oblasti dizajna, samoinicijativnim obrazovanjem i u drugim sverama umetnosti i dizajna odskora i digitalnog marketinga u umetnosti, pozicionirala se u smeru sticanja zavidnog profesionalnog iskustva. Njanu umetničku praksu obeležili su razni umetnički projekti, edukativne radionice, za mlađe, umetnička izlaganja, koji je formiraju u zrelu stvaralačku pojavu koja svojom inteligencijom, kreativnošću i senzibilnošću osobeno likovno filtrira sveopštu egzistencijalnu potrebu. U većini slučaja obrađujući umetničke teme polazi od svoje okupacije vodom kao jedinim prisutnim stvaraocem. Dobitnica je Zelene povelje Stare planine za značajan doprinos u oblasti zaštite prirode.

78. godisnjica oslobodjenja opstine Temerin

U ponedeljak, 24. oktobra u centru Temerina kod spomenika Slobode obeležiće se 78. godišnjica oslobođenja opštine Temerin. Polaganje venaca održaće se od 11 časova, a svečana akademija od 11.30 časova u galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin.

Projekcije filmova u septembru 2022.

Projekcije filmova u Кulturnom centru "Lukijan Mušicki" Temerin, 25. septembra 2022. godine:


- MALCI 2 - SINHRONIZOVANO u 18 časova
- SVETA PETКA, КRST U PUSTINJI u 20 časova


Кarte po ceni od 350 dinara mogu se kupiti pred sam početak projekcije, na blagajni.