Promocija knjige Vladislave Grče "Navijač"

U organizaciji КC "Lukijan Mušicki" u sali Prve mesne zajednice u Temerinu, Novosadska 403, 9. juna od 19 časova održaće se promocija knjige Vladislave Grče "Navijač". Ulaz je slobodan.

"Edicije Rusija", autorke Radojke Tmušić Stepanov

Povodom Dana slovenske pismenosti i kulture, Kulturni centar "Lukijan Mušicki" i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva Vas pozivaju na promociju "Edicije Rusija" u subotu, 28. maja 2022., od 19 časova u galeriji Kulturnog centra "Lukijan Mušicki". O knjizi će govoriti autorka Radojka Tmušić Stepanov i Milovan Bajagić, vojno-politički analitičar.

Srpska nacionalna ideja u 20. veku

Kulturni centar "Lukijan Mušicki" i Matica srpska Vas pozivaju na tribinu "Srpska nacionalna ideja u 20. veku u petak 20. maja od 19 časova. Na tribini će govoriti dr Vladimir Barović i dr Milan Micić.

Izložba slika Radula Boškovića

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 17. maja od 19 časova biće otvorena izložba slika autora Radula Boškovića iz Novog Sada.

Biografija

Radule Bošković je rođen 1954. godine u Novom Sadu. Školu za primenjenu umetnost, grafički odsek u Novom Sadu završio je 1972. godine. Diplomirao je 1978. godine na Fakultetu za primenjene umetnosti u Beogradu, odsek grafika. Od 1979. godine član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine i udruženja umetnika Petrovaradina "Likovni krug" kao jedan od osnivača. Bavi se slikarstvom, grafikom, scenografijom i grafičkim oblikovanjem. 1981. godine formira studio za grafičko oblikovanje u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a 2001. godine je umetnički direktor marketinga. Od 2002. do 2006. godine je direktor Кulturnog centra Novog Sada, a od 2006. do 2019. godine je rukovodilac Promo centra Srpskog narodnog pozorišta. Imao je preko 50 samostalnih izložbi u našoj zemlji - Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Кragujevcu, Subotici, ali i u gradovima u regionu - Mariboru, Skoplju, Bitolju, Budimpešti, Tivtu, Zagrebu i Parizu. Učestvovao je u preko 100 kolektivnih izložbi iz oblasti slikarstva, grafike i grafičkog oblikovanja.