Кonkurs za izlagačku sezonu u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin

Svi zainteresovani koji žele da izlažu u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin u 2022. godini, svoje prijave mogu dostaviti u periodu od 01.11.- 31.12.2021. godine na e-mail adresu:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kontakt osobe Milica Marčeta i Sanja Кosanović.

Uslovi konkursa:

1. Кonkurs je otvoren za sve umetnike iz svih oblasti umetničke delatnosti. Umetnici zadržavaju slobodu izbora teme i tehnike.
2. Umetnici konkurišu sa originalnim autorskim celinama.
3. Radovi treba da budu opremljeni za izlaganje.
4. Prijava treba da sadrži:
- molbu za održavanje izložbe
- kratku biografiju umetnika
- portfolio sa fotografijama radova i podacima (dimenzije, tehnika, godina nastanka, opis autorske celine)

5. Prijave na konkurs, uz prateću dokumentaciju, podnose se na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sve najlepše u Novoj godini!

Srećne božićne i novogodišnje praznike želi Vam Kulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin! 

Zimske čarolije

Zimske čarolije u centru Temerina!

Program:

20.12. Otvaranje klizališta
- 18h Haos animatori
- Koncert "Branch band"

23.12. Novogodišnje svečanosti
- 11.30h Radionica pravljenja ukrasa "Tara kids"
- 12h Kićenje jelki sa busenom, Deda Mraz i podela čaja
- 19h Nastup hora "Juventus"


24.12.
- 12h Podela riblje čorbe USR "Karaš"
- 18h Koncert "Baksheesh band"


24., 25. i 26.12.
- 10 - 11h Prvi koraci na ledu


26.12.
- 12h Pozorišna predstava "Zimska bajka", Pozorište iz kofera

Izložba "Spektri"

Izložba "Spektri" Centra za promociju nauke biće otvorena u galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin u ponedeljak, 6. decembra sa početkom u 16.30 časova.

zložba Spektri posvećena je svetlosti – onoj koju vidimo, ali i onoj koju ne vidimo, ali nas svakodnevno okružuje. Izložba je nastala kao deo proslave Međunarodne godine svetlosti, u organizaciji UNESCO tokom 2015. godine, a kojoj se pridružio i CPN. Tokom izložbe imaćete priliku da zavirite u svet elektromagnetnih talasa.

Izložba pokriva oblast vidljivog dela spektra na koje reaguje ljudsko oko. Eksponati su smešteni u mobilne drvene kutije, koje podsećaju na velike prizme i stoje na dugačkim nogama. Među eksponatima koji su deo spektra posetioci mogu videti šta bi mogli da vidimo kada bi svetlost sadržala samo jednu boju.

Likovne radionice u galeriji KC "Lukijan Mušicki" Temerin

U galeriji KC “Lukijan Mušicki” Temerin, u subotu 27. novembra od 12 časova održaće se likovna radionica crtanja, slikanja, vajanja za decu predškolskog i školskog uzrasta (od 5 godina) i odrasle kreativce.

Radionice vodi mr likovni umetnik i pedagog Milica Zelenović. Za sve dodatne informacije i prijave za radionicu kontaktirati autorku radionice na sledeći broj telefona: 066/960-58-59.