Концерт ученика музичких школа

У галерији Културног центра „Лукијан Мушицки“ Темерин, 21. јуна у 18 часова одржаће се Концерт ученика музичких школа са територије општине Темерин. Улаз је бесплатан.

"Језик је наша невидљива црква"

Поводом дана словенске писмености, у оквиру пројекта „Рађање дечије културе“, Драмска секција Културног центра „Лукијан Мушицки“, 24. маја у 18 часова организује представу под називом „Језик је наша невидљива црква“.

Напомена: организована је посета ученика виших разреда основних школа са територије општине Темерин.

Представа "Црвени шешир"

У позоришној сали KЦ „Лукијан Мушицки“ Темерин, у петак, 18. маја са почетком у 20 часова одиграће се представа "Црвени шешир", у режији Димитрија Шашића. Текст за ову представио написао је Растко Папић, музику Александар Милетић, а играју Нада Блам и Мина Лазаревић. Улазнице за представу по цени од 450 динара могу се купити у просторијама Kултурног центра од 8 до 15 часова, као и на благајни пред сам почетак представе.

Опера за децу "Пепељуга"

У позоришној сали Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин, 17. априла 2018. године, у терминима од 10, 12 и 14 часова биће изведена опера за децу „Пепељуга“. Оперска представа се организује у сарадњи са Удружењем уметника „Високо Ц“ из Новог Сада. Цена улазнице је 150 динара.

Аудиција за хор КЦО Темерин

У циљу промовисања хорске музике и подизања квалитета локалне музичке сцене, Културни центар општине Темерин организује АУДИЦИЈУ ЗА ХОР.

За аудицију су потребни мушки и женски гласови са претходно припремљеном соло песмом по избору. Пример:

- изворна народна песма (на српском или мађарском),
- староградска песма,
- руска романса

Пријаве се примају у галерији КЦО Темерин од 9 до 18 часова, најкасније до 15. марта. Аудиција ће се одржати у недељу 25. марта у 18 часова.
За одабране чланове хора обезбеђена је месечна надокнада.

Новогодишња представа „Изокренута бајка“

Драмска секција Културног центра општине Темерин у оквиру програма „Буђење дечије културе“ извешће новогодишњу позоришну представу „Изокренута бајка“. Представа ће бити одиграна 14. децембра у термину од 10,00; 12,00 и 14,30 часова и 15. децембра у термину од 12,00 и 14,30 часова у позоришној сали Културног центра. Представу је режирала Дивна Максић, а намењена је деци предшколског и школског узраста. Цена улазнице је 100 динара.

Напомена: организована је посета ученика основних школа и предшколских установа