Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/Kolibri_Star_2018.

Колибри стар 2018.

Музички фестивал “Колибри стар” ове године биће одржан 2. јуна 2018. године у великој сали Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин. Право на учешће на фестивалу имају деца предшколске установе и основних школа са територије наше општине.
Циљеви ове манифестације су да кроз образовно-музичке активности пружи деци прилику да изразе свој уметнички таленат и креативност, да промовише међународни културни дијалог и заједничко стваралаштво као и развој музичке културе.

Дечији музички фестива организује се у три категорије:
прва категорија – предшколска деца (5 и 6 година) као и деца првог и другог разреда основних школа
друга категорија – трећи, четврти и пети разреди основних школа
трећа категорија – штести, седми и осми разреди основних школа

Попуњене пријаве и формуларе треба доставити у канцеларији КЦ Темерин до 27. априла. Аудиција ће бити одржана 3. и 4. маја у великој сали КЦ-а. Учесници ће лично бити обавештени о тачном термину наступа на аудицији, на којој морају да понесу УСБ са изабраном музичком подлогом песме коју певају.
Матрице и пријавни лист за овај фестивал могу се преузети на нашем сајт у рубрици Вести.
Песме које се изводе могу бити само на српском и мађарском језику, а плесна група учесника који наступа може да чини највише четворо извођача.

Због Ускршњих празника, као и оних који нам предстоје музички фестивал “Колибри стар” по први пут ове године неће бити одржан последњег викенда у мају, већ 2. јуна како би такмичари имали довољно времена да се пријаве и припреме. Све остале информације заинтересовани могу да виде у правилнику овог музичког такмичења.

{gallery}fotogalerija/Kolibri_Star_2018.{/gallery}

Колибри стар 2017.

Двадесетог маја 2017. године у 19 часова у позоришној сали Културног центра општине Темерин одржан је осми дечији музички фестивал “Колибри стар”. Током априла су одржане аудиције на којима се пријавило 60 деце, а стручни жири одабрао је 16 финалиста, који су се публици представили на финалној вечери фестивала. Финалисте је изабрао Марко Родић, стручни сарадник у области музике.  Током априла и маја свакодневно су одржаване и пробе, на којима је децу за сценски наступ припремао кореограф Анђелко Ђукић. О победницима је на финалној вечери одлучивао жири у саставу: Рита Варга, стручна сарадница, Анђелко Ђукић, кореограф, и Марко Родић, стручни сарадник, власник школе музике “Music Harmony”. Додељено је укупно седам награда, проглашени су победници у две узрасне категорије, прво, друго и треће место и награђен је победник фестивала према гласовима публике. Програм фестивала трајао је два сата, а осим финалиста, публици су се представили извођачи ревијалног дела фестивала, ученици школе “Music Harmony”, ученици плесне школе “Маестро” и једна од победница са прошлогодишњег фестивала “Колибри стар”, Марија Кнежевић. Комплетан програм фестивала био је двојезичан, на српском и мађарском језику.

Настави са читањем