Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/maj_u_mome_kraju

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/igraonica_nov_zimzarije

Мај у моме крају "Етно-парк Брвнара"

У простору Етно - парка "Брвнара" 11. маја у 19 часова биће одржано вече посвећено неговању традиционалних народних песама. У забавномузичком програму учествоваће: инструменталиста и певач Милан Вашалић, "Звуци с камена", "Јарачки јарани", Певачка група "Дар завичаја" из Младенова, Женска певачка група "Челаревчанке" и Мушка певачка група КУД "др Младен Стојановић" из Бачког Јарка. Домаћин вечери је Миливоје Бештић.

{gallery}fotogalerija/maj_u_mome_kraju{/gallery}

Манифестација „Мај у моме крају“

13.05. у Етно - парку "Брвнара" одржано је вече посвећено неговању традиционалних народних песама. У забавномузичком програму учествовали су: "Звуци с камена", "Јарачки јарани", Певачка група "Дар завичаја" из Младенова, Женска певачка група "Челаревчанке" и Мушка певачка група КУД "др Младен Стојановић" из Бачког Јарка.

Настави са читањем

Манифестација „Петру за Петровдан“

Деценију уназад, манифестација "Петру за Петровдан" традиционално се одржава у Бачком Јарку у Етно парку "Брвнара". У среду, 12. јула, уз подршку Друштва српско-руског пријатељства  одржано је поетско вече на тему Петровдана и Петра Кочића, наступила је и певачка група "Јарачки јарани", а ове године свечано је откривена спомен-плоча Мили Марчети, заслужном за оснивање Етно-парка "Брвнара". Присутнима се обратио директор Музеја Војводине, др Драго Његован, директор Градске библиотеке у Новом Саду Драган Којић, док је стихове о Петру Кочићу казивала песникиња Марина Жинић Илић.

Настави са читањем

Музејска играоница "Новогодишње зимзарије"

У оквиру новогодишње претпразничне атмосфере, педагошка служба Етно-парка „Брвнара“, у просторијама ОШ „Славко Родић“ у Бачком Јарку, за ученике I разреда организовала је музејску играоницу „Новогодишње зимзарије“. Уз претходну причу-легенду о пореклу и кићењу новогодишње јелке, у креативном делу, ученици су израдили разне новогодишње украсе и тиме обогатили и украсили своју јелку и дом.

{gallery}fotogalerija/igraonica_nov_zimzarije{/gallery}

Музејска радионица „Рециклирајмо заједно“

У оквиру Дечије недеље, дана 04. октобра, педагошка служба Етно-парка „Брвнара“ у сарадњи са ОШ „Славко Родић“ из Бачког Јарка организовала је креативно-едукативни програм  за ученике на тему „Рециклирајмо заједно“. Основни циљ програма био је усмерен на активно учешће ученика у креативно-едукативним програмима кроз које су се ближе упознали са значајем рециклирања и екологије за нашу планету.

Основни задатак програма је мотивисање деце да својим радом, маштом и талентом направе продукте од отпада и да кроз њих укажу на очување средине у којој живе. На радионицама, заједно са својим учитељицама, учествовали су ученици другог, трећег и четвртог разреда ОШ „Славко Родић“ (165 ученика).

Настави са читањем

Музејска радионица “Културно наслеђе и природа”

Поводом обележавања Дана Европске баштине, 13. септембра 2017. године, у Етно–парку “Брвнара” одржана је музејска радионица на тему “Културно наслеђе и природа”. У оквиру предвиђене теме, а након упознавања са сталном поставком Етно–парка, ученици првог разреда ОШ “Славко Родић” из Бачког Јарка су на занимљив, едукативан и маштовит начин украшавали дрвене предмете (дрвене кашике) и направили занимљиво дрво од папирних кеса.

Настави са читањем