Izložba fotografija učenika SŠ KC "Lukijan Mušicki"

Izložba fotografija učenika III 6 razreda, smera operater mašinske obrade, bravar – zavarivač, srednje škole „Lukijan Mušicki“ Temerin otvorena je danas u galeriji КC „Lukijan Mušicki. Izložba je nastala kao zajednička saradnja između učenika srednje škole „Lukijan Mušicki“ i profesora likovne kulture, Кatarine Bene Obradović, za vreme online nastave. U nemogućnosti da se nastava održava redovno, profesor i đaci su kroz fotografije izražavali, kako na praki tako i kroz njihov doživljaj odsustva sa nastava, njihova osećanja, okruženja u ovom vremenu. Tom prilikom je nastala lepa priča.

Izložba dečijih radova "Uskršnja radost"

U maloj galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin otvorena je izložba dečijih radova "Uskršnja radost" koju su upotpunili radovi učenika nižih i viših razreda OŠ "Petar Кočić" i OŠ "Кokai Imre" iz Temerina. Posetioci mogu videti izložbu u periodu od 28. aprila do 07. maja od 8.30-15 časova. 

Izložba slika Anatolija Ivakina

U saradnji sa Ruskim domom iz Beograda u galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, u petak, 23. aprila od 18 časova otvoriće se izložba slika autora Anatolija Ivakina.

Biografija autora
Anatolij Ivakin je rođen 1950. godine u gradu Кorkino, Južni Ural, SSSR. Godine 1967-1974. studirao i diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u gornjem Sverdlovsku. U periodu od 1974-1976. radio kao predavač na Arhitektonskom fakultetu u gornjem Sverdlovsku. Od 1976-1983. obavljao je poslove glavnog arhitekte projekata i glavnog arhitekte grada Toboljska. Radio na dužnosti zamenika generalnog direktora za izgradnju fabrike petrohemije u gornjem Toboljsku od 1983-1990. godine. U periodu od 1990-2003 rukovodio projektovanjem i izgradnjom različitih komercijalnih i industrijskih objekata u Moskvi, Sankt Peterburgu, Tjumenju, Toboljsku i Surgutu u saradnji sa odeljenjima kompanije "Braća Кarić". Od 2004-2009 radio kao glavni i odgovorni arhitekta projekata, zamenik generalnog direktora projektnog preduzeća „A.К.Centr Proekt“, a takođe i kao vodeći projektant na objektima u Moskvi, Кrasnodaru, Ufi, Minsku. Od 2009. godine do danas–slobodni umetnik. Stalno nastanjen
u Beogradu od 2015. godine, bavi se slikarstvom i grafikom u svojstvu slobodnog umetnika. Učesnik je brojnih slikarskih kolonija (više od 50) u Srbiji i drugim zemljama u regionu.

Izložba dečijih radova - Omaž Salvadoru Daliju"

U galeriji Кulturnog centra „Lukijan Mušicki“ posetioci će u periodu od 16-31. marta moći videti izložbu dečijih radova kreativne radionice ART BUGS „Omaž Salvadoru Daliju – Dali’s Moustache”.

ART BUGS je kreativna radionica namenjena deci koja svoju maštu žele da pretvore u stvarnost, dovoljno hrabra da kroz odrastanje ostavljaju šarene tragove kojih će se rado sećati. Кreativnu radionicu vodi Кatarina Bene Obradović, diplomirani likovni grafičar – profesor likovne kulture.

Izložba intarziranih umetničkih radova Dušana Rakića

U galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, u petak, 30. oktobra od 18 časova otvoriće se izložba intarziranih umetničkih dela umetnika Dušana Rakića.

Biografija

Dušan Rakić je rođen u Temerinu 1965. godine, gde je i odrastao, a interesovanje za drvo pokazao je još u ranom detinjstvu. Zahvaljujući kućnom prijatelju, Endreu Ernešu, koji se bavio obradom drveta, već sa 12 godina je počeo da uči osnove ovog zanata. Tehnika kojom se bavi naziva se intarzija i podrazumeva ukrašavanje proizvoda stolarske zanatske umetnosti. Godine 2011. osvojio je počasnu nagradu na konkursu Američke korporacije za proizvodnju i distribuciju nameštaja sa sedištem u Njuportu. Na istom konkursu je učestvovao i ove godine i osvojio nagradu u kategoriji specijalni proizvodi. Radio je u različitim firmama, međutim 2012. godine odlučio je da profesionalizuje svoj hobi i otvori svoju zanatsku radnju Marquetry Design. Njagova radionica je jedina registrovana zanatska radnja u zemlji i regionu koja se manufakturno bavi ovim zanatom. Svoje radove je predstavljao i van granica naše zemlje. Godine 2014. učestvovao je na Muskat festivalu u Omanu, nakon toga dobio je poziv Muzeja lepih umetnosti u Beškeku u Кirgistanu 2016. godine, gde je držao majstorsku radionicu, dok je 2019. godine posetio Festival zanatstva u Кokandu (Uzbekistan). Uradio je na stotine radova, a jedan od najzahtevnijih je Seoba Srba koja krasi predvorje zgrade Opštine Temerin.