Kolibri star 2019.

Na osnovu pravilnika Dečijeg muzičkog festivala „Кolibri star“, Кulturni centar „Lukijan Mušicki“ Temerin raspisuje konkurs za učešće na festivalu „Кolibri star 2019“, koji će se održati 25. maja 2019. godine u velikoj sali Кulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin.

Ciljevi muzičkog festivala su:
- kroz obrazovno-muzičke aktivnosti pružiti deci priliku da izraze svoj umetnički talenat i kreativnost,
- promovisanje međunarodnog kulturnog dijaloga i zajedničkog stvaralaštva,
- doprinost razvoju muzičke kulture učesnika i publike,
- podsticanje školskih uprava da daju veću podršku mzičkom školskom radu.

Na festivalu mogu da učestvuju deca od 5 do 14 godina, koja će biti podeljena u kategorije.
Popunjene prijavne forumulare treba dostaviti u kancelariju КC „Lukijan Mušicki“ Temerin do 5. aprila 2019. godine. Učesnici će biti lično obavešteni o tačnom terminu nastupa na audiciji, gde treba da ponesu USB sa izabranom muzičkom podlogom pesme koju pevaju. Dečije pesme, matrice i prijavni listići mogu da se nađu na sajtu КC „Lukijan Mušicki“ Temerin na adresi www.kctemerin.org.rs.
Pesme koje se izvode moraju biti isključivo na srpskom ili mađarskom jeziku.
Nastup takmičara može da prati plesna tačka koje izvode predškolska ili školska deca, po izvođaču najviše četvoro dece.
Stručni žiri nakon preslušanih tonskih snimaka sa audicije donosi odluku o finalistima. Na finalnom takmičenju deca nastupaju sa pesmom prilagođenom njihovom uzrastu.
Stručni žiri od pet članova na finalnom takmičenju dodeljuje treću, drugu i prvu nagradu po kategorijama. Proglašava se pobednik publike. Svi izvođači dobijaju zahvalnice.
Na osnovu prijavnih listića sva deca će biti pojedinačno obaveštena o tačnom terminu nastupa na audiciji.
Detaljne informacije možete dobiti na broju 021/843-883 ili 069/718-016.

Kolibri star 2018.

Muzički festival “Kolibri star” ove godine biće održan 2. juna 2018. godine u velikoj sali Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Pravo na učešće na festivalu imaju deca predškolske ustanove i osnovnih škola sa teritorije naše opštine.
Ciljevi ove manifestacije su da kroz obrazovno-muzičke aktivnosti pruži deci priliku da izraze svoj umetnički talenat i kreativnost, da promoviše međunarodni kulturni dijalog i zajedničko stvaralaštvo kao i razvoj muzičke kulture.

Dečiji muzički festiva organizuje se u tri kategorije:
prva kategorija – predškolska deca (5 i 6 godina) kao i deca prvog i drugog razreda osnovnih škola
druga kategorija – treći, četvrti i peti razredi osnovnih škola
treća kategorija – štesti, sedmi i osmi razredi osnovnih škola

Popunjene prijave i formulare treba dostaviti u kancelariji KC Temerin do 27. aprila. Audicija će biti održana 3. i 4. maja u velikoj sali KC-a. Učesnici će lično biti obavešteni o tačnom terminu nastupa na audiciji, na kojoj moraju da ponesu USB sa izabranom muzičkom podlogom pesme koju pevaju.
Matrice i prijavni list za ovaj festival mogu se preuzeti na našem sajt u rubrici Vesti.
Pesme koje se izvode mogu biti samo na srpskom i mađarskom jeziku, a plesna grupa učesnika koji nastupa može da čini najviše četvoro izvođača.

Zbog Uskršnjih praznika, kao i onih koji nam predstoje muzički festival “Kolibri star” po prvi put ove godine neće biti održan poslednjeg vikenda u maju, već 2. juna kako bi takmičari imali dovoljno vremena da se prijave i pripreme. Sve ostale informacije zainteresovani mogu da vide u pravilniku ovog muzičkog takmičenja.

Kolibri star 2017.

Dvadesetog maja 2017. godine u 19 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra opštine Temerin održan je osmi dečiji muzički festival “Kolibri star”. Tokom aprila su održane audicije na kojima se prijavilo 60 dece, a stručni žiri odabrao je 16 finalista, koji su se publici predstavili na finalnoj večeri festivala. Finaliste je izabrao Marko Rodić, stručni saradnik u oblasti muzike.  Tokom aprila i maja svakodnevno su održavane i probe, na kojima je decu za scenski nastup pripremao koreograf Anđelko Đukić. O pobednicima je na finalnoj večeri odlučivao žiri u sastavu: Rita Varga, stručna saradnica, Anđelko Đukić, koreograf, i Marko Rodić, stručni saradnik, vlasnik škole muzike “Music Harmony”. Dodeljeno je ukupno sedam nagrada, proglašeni su pobednici u dve uzrasne kategorije, prvo, drugo i treće mesto i nagrađen je pobednik festivala prema glasovima publike. Program festivala trajao je dva sata, a osim finalista, publici su se predstavili izvođači revijalnog dela festivala, učenici škole “Music Harmony”, učenici plesne škole “Maestro” i jedna od pobednica sa prošlogodišnjeg festivala “Kolibri star”, Marija Knežević. Kompletan program festivala bio je dvojezičan, na srpskom i mađarskom jeziku.

Nastavi sa čitanjem