Magyar és szerb népviseletek kiállítása

2021. december 20-án nyíllik és 2022, január 15-ig tekinthető meg  a Magyar és szerb népviseletek kiállítása a Lukijan Mušicki Kulturális Központ galériájában. 

Smiljana Čurić Csodák képkiállítása

2021. október 21-én 18 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Smiljane Čurić képkiállítása.

Čurić Smiljana 1991-ben született Újvidéken. Az újvidéki Bogdan Šuput képzőművészeti szakközépiskola befelyezése után a Képzőművészeti Akadémián szerzett oklevelet 2014-ben. Mesterképzését a belgrádi Képzőművészeti Akakdémián végezte Bisenić Dobrica osztályában,ahol jelenlegi doktori tanulmányait folytatja. Megkapta a Képzőművészeti Akadémia Stevan Knežević díját, kismérető képével a Ljubica-Cuca Sokić díjat érdemelt ki. 2018 óta tagja a Szerbiai Képzőművészek Egyesületének. Dunagárdonyban (Gardinovci) él és alkot. Számos kiállításon vett részt Szerbiában és külföldön.

Gyermekhét 2021.

2021. október 1-én,pénteken 18 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik a képzőművészeti középiskolák tanulóinak kiállítása a gyermekhét alkalmából.A látogatók Biacsi Viktória,Horák Éva,Kovács Korina és Turai Boglárka munkáit tekinthetik meg október 15-ig hétfő kivételével minden munkanapon 9-től 15 óráig.

Pejić Aleksandra Álmok elnevezésű kiállítása

2021. augusztus 27-én 19 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Pejić Aleksandra Álmok elnevezésű kiállítása.

Életrajz

Pejić Aleksandra 1977-ben született Újvidéken. Gyermekként részese lehetett egy művészvilágnak, ahol kibontakoztathatta tehetségét, vászonra vihette álmait színekbe és formákba öntve. A való világ azonban kegyetlen fordulatot hozott számára, életkörülményei a jogtudományok irányába terelték. Két év után azonban megszakította egyetemi tanulmányait, sőt a művészlétet is elhanyagolta. A társadalmi kirekesztettségtől való félelme akadályozta művészi kibontakozását. Hosszú évek ábrándozása után létfenntartási gondokkal küszködve ráébredt,hogy a művészet varázslatos és gyógyító hatású. Visszatér az alkotáshoz, új anyagokkal –gyantával, fával, fémmel–kísérletezik, párhuzamot vonva a különböző anyagok fizikai tuladonságai és az emberi akaraterő és élni akarás iránti vágy között. Ma itt áll Önök előtt, készen arra,hogy a visszatérésről meséljen és megossza művészetének egy töredékét a közönséggel.

Nyitott ablakok kiállítás a galériában

2021. június 25-én, pénteken 19 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Biljane Vukajlović Ristić kőlapfestő iskolájának kiállítása,amely a Nyitott ablakok címet viseli.

Életrajz

Biljana Vukajlović Ristić 1967-ben született Nevesinjén.Gyermekkora óta a képzőművészet szerelmese, Radojičić professzor tanítványa volt szülőfalujában. A Gépészeti egyetemen szerzett oklevelet, de a tehetség utat tör magának és végül visszatért a palettához és az ecsethez. Több mint 30 éve foglalkozik festészettel. Számos egyéni és közös kiállításon vett részt,több elismerésben részesült. Festészet mellett formatervezéssel,azínpadi díszlettervezéssel és lakberendezéssel is foglalkozik,ezenkívül az irodalom területén is megpróbálja magát.Számos képzőművészeti és irodalmi egyesület,társaság,intézmény tagja. Az újvidéki Kulturális Központ keretében működő kőlapfestő iskola szervezője és mentora.

Húsvéti gyermekrajzkiállítás

A Lukijan Mušicki Kulturális Központ kisgalériájában megnyílt a húsvéti gyermekrajzkiállítás. A Petar Kočić és a Kókai Imre általános iskola tanulóinak és a Veljko Vlahović óvoda gyermekeinek munkáit április 28-a és május 7-e között munkanapokon fél kilenc és délután 3 óra között tekinthetik meg.