Az aranyszőrű bárányc. interaktív bábjáték

2020. június 30-án délelőtt 10 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ udvarában vendégszerepelt a temerini Vándor bábszínház. Bemutatták Az aranyszőrű bárány című interaktív bábjátékot. A temerini óvodások és kisiskolások élvezettel követték az előadást.

Temerinben vendégszerepel a budapesti Bon Bon Matiné

2019. május 8-án 12 órai kezdettel a temerini színházteremben vendégszerepel a budapesti Bon Bon Matiné. Bemutatják a Szerencsés János című zenés mesejátékot.

Hogy létezett-e ezidáig a blues zenejáték műfaja, abban magunk is bizonytalanok vagyunk. Abban azonban egészen biztosak, hogy innentől kezdve egyre népszerűbb lesz,ugyanis Szerda Árpád, vajdasági zeneszerző olyan csodálatos muzsikát szerzett, ami egészen bizonyosan sokakat meg fog nyerni ennek a csodálatos műfajnak. A Grimm testvérek által lejegyzett Szerencsés János az előadás műfajához hasonlóan kevéssé ismert mese, noha humora és bölcsessége okán a legnagyobbak között lenne a helye. Így bátran és büszkén mondhatjuk, hogy a BonBon Matiné zeneszerző pályázatára íródott és megosztott I. helyezést elért darab igazi kuriózum és valami egészen újnak a hírnöke. Hiszen a blues története, stílusjegyei és hangszerei mellett az improvizáció, ez a kedves mese és az emberi butaság ugyanúgy bemutatásra kerülnek ebben a szórakoztató  előadásban.

 

Zeneszerző: Szerda Árpád
Illusztráció: Szalay György
A Grimm testvérek meséje alapján.

Előadják:
Lukácsházi Győző - tuba, mesélő, Erkel-díjas művész.
Dobozy Ágoston - billentyű
Szerda Árpád - szájharmonika, gitár, billentyűkA Tom Sawyer kalandjai című előadással vendégszerepel Temerinben az Újvidéki Színház

2018. december 7-én 19 órai kezdettel Temerinben vendégszerepel az Újvidéki Színház társulata. A Lukijan Mušicki Kulturális Központ színháztermében bemutatják a Tom Sawyer kalandjai című darabot.
A belépőjegy elővételben megvásárolható a Kulturális Központ irodájában 8 és 15 óra között vagy az előadás napján a helyszínen. A jegyár 350 dinár.

GYERMEKHÉT 2018

A temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ 2018. október 1-e és 4-e között szervezi meg a gyermekheti rendezvényeket:
Hétfőn, október 1- jén Gyermekek a gyermekeknek címmel koncert a Music Harmony zeneiskola közreműködésével,
Kedden, október 2-án Bébi úr animációs gyermekfilm
Szerdán, október 3 -án Gyermekkor erőszak nélkül címmel tribün
Csütörtökön, október 4-én, Plavi zec slavi rođendan címmel gyermekelőadás

Zeneiskolák növendékeinek koncertje

2018. június 21-én este 6 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ galériájában kerül sor a temerini zeneiskolák növendékeinek koncertjére. A belépés díjtalan.