Конкурс за излагачку сезону у галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин

Сви заинтересовани који желе да излажу у галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин у 2022. години, своје пријаве могу доставити у периоду од 01.11.- 31.12.2021. године на е-маил адресу:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., контакт особе Милица Марчета и Сања Косановић.

Услови конкурса:

1. Конкурс је отворен за све уметнике из свих области уметничке делатности. Уметници задржавају слободу избора теме и технике.
2. Уметници конкуришу са оригиналним ауторским целинама.
3. Радови треба да буду опремљени за излагање.
4. Пријава треба да садржи:
- молбу за одржавање изложбе
- кратку биографију уметника
- портфолио са фотографијама радова и подацима (димензије, техника, година настанка, опис ауторске целине)

5. Пријаве на конкурс, уз пратећу документацију, подносе се на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Све најлепше у Новој години!

Срећне божићне и новогодишње празнике жели вам Културни центар "Лукијан Мушицки" Темерин!

Зимске чаролије

Зимске чаролије у центру Темерина!

Програм:

20.12. Отварање клизалишта
- 18 часова Хаос аниматори
- Kонцерт "Бранч бенд"

23.12. Новогодишње свечаности
- 11.30 часова Радионица прављења украса "Тара кидс"
- 12 часова Kићење јелки са бусеном, Деда Мраз и подела чаја
- 19 часова Наступ хора "Јувентус"
24.12.
- 12 часова Подела рибље чорбе УСР "Kараш"
- 18 часова Kонцерт "Baksheesh band"
24., 25. и 26.12.
- 10 - 11 часова Први кораци на леду
26.12.
- 12 часова Позоришна представа "Зимска бајка", Позориште из кофера

Изложба "Спектри"

Изложба "Спектри" Центра за промоцију науке биће отворена у галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин у понедељак, 6. децембра са почетком у 16.30 часова.

Изложба је посвећена светлости – оној коју видимо, али и оној коју не видимо, али нас свакодневно окружује. Настала је као део прославе Међународне године светлости, у организацији UNESCO током 2015. године, а којој се придружио и ЦПН. Током изложбе имаћете прилику да завирите у свет електромагнетних таласа.

Изложба покрива област видљивог дела спектра на које реагује људско око. Експонати су смештени у мобилне дрвене кутије, које подсећају на велике призме. Међу експонатима који су део спектра посетиоци могу видети шта би могли да видимо када би светлост садржала само једну боју.

Ликовне радионице у галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин

У галерији KЦ “Лукијан Мушицки” Темерин, у суботу 27. новембра од 12 часова одржаће се ликовна радионица цртања, сликања, вајања за децу предшколског и школског узраста (од 5 година) и одрасле креативце.

Радионице води мр ликовни уметник и педагог Милица Зеленовић. За све додатне информације и пријаве за радионицу контактирати ауторку радионице на следећи број телефона: 066/960-58-59.