О нама

Издвајањем делатности културе из Културно-информативног центра „Лукијан Мушицки“, почетком 2015. године настао је Културни центар општине Темерин (КЦОТ). За реализацију културних програма, Културни центар располаже простором површине 600 m², који чине позоришна и биоскопска сала са 320 места, галерија и канцеларијски простор. Осим традиционалних манифестација, у редовне активности Културног центра сада се убраја и сарадња са веома успешним позоришним ансамблима и уметницима од националног значаја. Поред организовања књижевних вечери, уз традиционалну ликовну колонију „Јегричка“, Културни центар наставља са успешном праксом организовања самосталних и групних изложби, чији су аутори из најразличитијих крајева АП Војводине и Републике Србије.

Културни садржаји намењени нашим најмлађим суграђанима и реализовани на оба језика такође су један од најважнијих приоритета. Организују се дечије представе, ликовне радионице и Дечја недеља. Не треба заборавити ни „Колибри стар“, дечји фестивал на којем малишани школског узраста пред бројном публиком демонстрирају своје певачко и сценско умеће. Финално такмичење покрајинске смотре дечијег сценског стваралаштва у организацији Завода за културу Војводине „Мајски сусрети“ се традиционално одржавају у Културном центру.

У новембру 2016. године тадашњи Културни центар општине Темерин потписао је уговор о пословно-техничкој сарадњи са Музејом Војводине. Овим уговором предвиђа се реализација културних садржаја у депандансу Музеја Војводине, Етно-парку „Брвнара“ у Бачком Јарку.

Од априла 2018. године Културни центар општине Темерин променио је име у Културни центар "Лукијан Мушицки" Темерин.