Viktor Zubko képkiállítása a temerini galériában

2017. december 22-én este 7 órai kezdettel Viktor Zubko képkiállításának megnyitójára kerül sor a temerini galériában. Ez alkalommal az alkotó közel 40 alkotását (olajfestményt, akvarellt, pasztellt) tekinthetik meg a képzőművészetbarátok. A kiállítást Dimitrije Kolarević, a Művelődési Központ művészeti tanácsának elnöke nyitja meg.


Viktor Zubko 1949. november 10-én született a szibériai Čita városában (Oroszországban). Ukrajinában felyezte be a Lavovi Művészeti Akadémiát Danilo Dobusinski professzor osztályában. Karrierje kezdetén képzőművészet tanárként dolgozott a Könnyűipari Intézet ruhatervezői szakán Lavovban.
14 önálló kiállítása volt Ukrajnában és Szerbiában (Lavov, Belgrád, Újvidék, stb...) és több mint 100 közös kiállításon vett részt Szerbiában, Oroszországban, Ukrajnában, Japánban, Kanadában, Spanyolországban, Dániában, Ausztriában, Lengyelországban és Magyarországon.
Részt vett számos jótékonysági akcióban és aktív részese a Szerbiában és Ukrajnában lévő alkotótáboroknak. Jelenleg Čelarevón él és alkot.